poniedziałek, 18 maja 2015

Szparagowa sałatka na drugie śniadanie



SzparagiJ SzparagiJ SzparagiJ Nareszcie są J Tym razem w sałatce: szparagi, młode ziemniaki ogórek, rzodkiewka i koperek. Świetnie nadaje się na drugie śniadanie, na wynos: do szkoły, uczelni czy w pracy. Taka wiosenna, sałatkowa propozycja. Ach te kolory i smakiJ Ach jak ja lubię wiosnę i majJ


Składniki:

  • 3-4 ugotowane młode ziemniaki
  • 3-4 ugotowane szparagi
  • pół ogórka
  • 2 -3 rzodkiewki
  • koperek
  • ew. szczypiorek
  • musztarda
  • oliwa
  • olej lniany
  • olej sezamowy
  • pieprz, sól


Przygotowanie: Szparagi umyj, obłam końcówki ( naciśnij przy końcu szparaga, on sam się przełamie). Ugotuj je w lekko osolonej wodzie najlepiej w wysokim garnku (tak by główki wystawały ponad wodą) przez 10 minut. (Do wody, w której gotujesz szparagi, oprócz soli możesz dodać cukier i masło) Ostudź. Ziemniaki pokrój w kostkę. Ogórka obierz i pokrój w kostkę również. Rzodkiewkę pokrój w półplasterki. Szparagi pokrój w mniejsze kawałki. Wszystko wymieszaj w pudełku. Posyp posiekanym koperkiem (możesz dodać posiekany szczypiorek). Dopraw do smaku. Jedz i smakujJ


Szparagowe<3Love

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...