SzparagiJ SzparagiJ
SzparagiJ Nareszcie są J Tym razem w sałatce: szparagi, młode ziemniaki ogórek,
rzodkiewka i koperek. Świetnie nadaje się na drugie śniadanie, na wynos: do
szkoły, uczelni czy w pracy. Taka wiosenna, sałatkowa propozycja. Ach te kolory
i smakiJ Ach jak ja lubię wiosnę
i majJ
Składniki:
- 3-4 ugotowane młode ziemniaki
- 3-4 ugotowane szparagi
- pół ogórka
- 2 -3 rzodkiewki
- koperek
- ew. szczypiorek
- musztarda
- oliwa
- olej lniany
- olej sezamowy
- pieprz, sól
Przygotowanie: Szparagi umyj,
obłam końcówki ( naciśnij przy końcu szparaga, on sam się przełamie). Ugotuj je
w lekko osolonej wodzie najlepiej w wysokim garnku (tak by główki wystawały
ponad wodą) przez 10 minut. (Do wody, w której gotujesz szparagi, oprócz soli
możesz dodać cukier i masło) Ostudź. Ziemniaki pokrój w kostkę. Ogórka obierz i
pokrój w kostkę również. Rzodkiewkę pokrój w półplasterki. Szparagi pokrój w mniejsze
kawałki. Wszystko wymieszaj w pudełku. Posyp posiekanym koperkiem (możesz dodać
posiekany szczypiorek). Dopraw do smaku. Jedz i smakujJ
Komentarze
Prześlij komentarz