sobota, 3 maja 2014

Chrupiące grzanki z cheddarem




Chrupiące grzanki z cheddarem, pieczarkami, papryczką chili i otartą skórką z cytryny. Połączenie genialne w smaku. Wystarczy tradycyjny pieczarkowy farsz przyprawić nieco inaczej, a zmiana smaku ogromna. Dodatek chili nadaje pikanterii zaś cytrynowa skórka delikatności. To wszystko zapieczone na razowym chlebie. PychaJ Nic więcej dodawać nie trzebaJ


Składniki:
  • 10 kromek chleba
  • 6 większych pieczarek
  • 1 cebula
  • skórka z ½ cytryny
  • papryczka chili (ilość według uznania)
  • 100 g cheddara
  • masło/olej



Przygotowanie: Umyte pieczarki pokrój w średnia kostkę. Cebulę pokrój w drobniejszą kostkę. Cebulę smaż na patelni ( na maśle lub oleju), dodaj pieczarki. Posiekaj papryczkę, dodaj do podduszanego farszu. Wymieszaj wyłącz farsz. Dodaj skórkę z cytryny. Wymieszaj. Ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Kromki porozkładaj na blaszce wyścieloną papierem do pieczenia. Na kromkach układaj farsz. Wierzchy posyp cheddarem. Piecz przez 10 minut w piekarniku nagrzanym na 180 ºC. Jedz i smakuj chrupiące grzankiJ



2 komentarze:

  1. Ciekawa propozycja w sam raz na kolacje.

    OdpowiedzUsuń
  2. Pycha, robię czasami na kolację takie :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...