niedziela, 11 maja 2014

Marokańska sałatka z pomarańczy



Marokańska sałatka z pomarańczy to bardzo słodki deser. Pomarańcze, daktyle i migdały posypane cynamonem.  Kolor , smak i zapach umili każde popołudnie, przerwę w nauce, każdą chandrę też przegoniJ Słodko i smacznie wszystkim polecam marokańską sałatkę z pomarańczy J 


Składniki
  • pomarańcze
  • 150g  daktyli (bez pestek) 
  • płatki migdałów
  • sok cytrynowy wymieszany z cukrem pudrem
  • cynamon



Przygotowanie: Obierz pomarańcze, dokładnie usuwając także białą wewnętrzną skórkę. Pokrój je w plastry i ułóż na półmisku. Daktyle przekrój na pół. Posyp daktylami i migdałami, skrop sokiem cytrynowym wymieszanym z cukrem pudrem. Wstaw do lodówki, a bezpośrednio przed podaniem oprósz drobniutko zmielonym cynamonem. Marokańska sałatka z pomarańczy gotowa. Jedz i smakuj:)


Kuchnia marokańska Posiłek dla maturzysty

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...