Królik a raczej jego comber śliwką
nadziewany to ostatnie, bardzo smaczne danie przygotowane przez mego M. Comber
króliczy, suszone śliwki-pycha. Bardzo lubię takie chwile kiedy to
mężczyzna pichci, a zwłaszcza, te które owocują tak smacznym daniem. Królik (comber)
śliwką nadziewany to pyszne obiadowe danie. Mięsko królicze smakuje wybornie, a
śliwka dodaje słodyczy i dopełnia smaku. Wszystkim bardzo smacznie polecamJ
Składniki: na 2 osoby
·
500 g comber króliczy
·
120 g śliwek suszonych
·
listki laurowe
·
ziele angielskie
·
pieprz,sól
·
folia aluminiowa
Przygotowanie: Mięso rozbij Oprósz solą i
pieprzem. Odłóż na chwilę. Rozłóż folię aluminiową na macie bambusowej (łatwiej
będzie zawinąć), na folii ułóż kawałki mięsa tak by zachodziły na siebie.
Śliwki ułóż w 1/3 odległości od brzegu. Śliwki posyp rozkruszonym zielem
angielskim i na wierzchu porozkładaj listki laurowe (w całości, aby po
upieczeniu łatwo je wyjąć). Wszystko szczelnie zwiń w rulon. Włóż do brytfanki,
zalej wodą do połowy wysokości, piecz przez ok. 40 min w temp. 120-150 ºC.
Pyszny comber nadziewany śliwką gotowy, jeszcze tylko pokrój go na plastry,
wyjmij listki. Jedz i smakujJ
Komentarze
Prześlij komentarz