sobota, 17 maja 2014

Królik śliwką nadziewany



Królik a raczej jego comber śliwką nadziewany to ostatnie, bardzo smaczne danie przygotowane przez mego M. Comber króliczy, suszone śliwki-pycha. Bardzo lubię takie chwile kiedy to mężczyzna pichci, a zwłaszcza, te które owocują tak smacznym daniem. Królik (comber) śliwką nadziewany to pyszne obiadowe danie. Mięsko królicze smakuje wybornie, a śliwka dodaje słodyczy i dopełnia smaku. Wszystkim bardzo smacznie polecamJ


 Składniki: na 2 osoby

·        500 g  comber króliczy
·        120 g śliwek suszonych
·        listki laurowe
·        ziele angielskie
·        pieprz,sól
·        folia aluminiowa


Przygotowanie: Mięso rozbij Oprósz solą i pieprzem. Odłóż na chwilę. Rozłóż folię aluminiową na macie bambusowej (łatwiej będzie zawinąć), na folii  ułóż kawałki mięsa  tak by zachodziły na siebie. Śliwki ułóż w 1/3 odległości od brzegu. Śliwki posyp rozkruszonym zielem angielskim i na wierzchu porozkładaj listki laurowe (w całości, aby po upieczeniu łatwo je wyjąć). Wszystko szczelnie zwiń w rulon. Włóż do brytfanki, zalej wodą do połowy wysokości, piecz przez ok. 40 min w temp. 120-150 ºC. Pyszny comber nadziewany śliwką gotowy, jeszcze tylko pokrój go na plastry, wyjmij listki. Jedz i smakujJ



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...