środa, 13 sierpnia 2014

Pieczony kurczak z chili


Pyszne chrupiące, pieczone pałki z kurczaka. Marynatę przyrządziłam z papryczki chili, czosnku, cytryny, papryki suszonej, soli pieprzu i oleju. Pieczone pałki kurczaka wyszły bardzo smaczne, dobrze przyprawione lekko pikantne, ale nie taki, co by ziać ogniem po nich od razu. Lubię od czasu do czasu schrupać takie dobrze wypieczone pałkiJ Najlepsze są prosto po upieczeniuJ


Składniki:
  • 8 pałek z kurczaka
  • 1 czerwona papryczka chili
  • 2 ząbki czosnku
  • sok z połówki cytryny
  • skórka z połówki cytryny
  • papryka suszona słodka
  • sól, pieprz



Przygotowanie: Z papryczki usuń pestki, następnie drobno ją pokrój. Czosnek obierz, również drobno pokrój. Papryczkę i czosnek wsyp do moździerza. Dodaj olej i rozetrzyj. Dodaj pieprz, sól i suszoną paprykę oraz sok i skórkę z cytryny i ponownie rozetrzyj. Tak przygotowanym sosem nacieraj kurczakowi pałki. Wstaw je do piekarnika nagrzanego na 180 º i piecz przez godzinę. 
Jedz i smakujJ


Warzywa psiankowate 2014Warzywa psiankowate 2014

3 komentarze:

  1. Lubię takiego pikantnego kurczaka. Zapraszam do kolejnej edycji mojej akcji psiankowatej ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Byloby nam milo, gdybys zechcial go wpisac na Ptitchef.com, zeby mozna go bylo zaindeksowac.

    Ptitchef jest katalogiem, który pozycjonuje najlepsze kucharskie strony internetowe w sieci. Setki blogów juz sa na nim juz zapisane i korzystaja ze strony Ptitchef, zeby przedstawic swoje wlasne strony internetowe.

    Zeby zapisac sie na Ptitchef, wejdz na
    http://www.petitchef.pl/index.php?obj=myaccount_site&action=form

    lub na http://www.petitchef.pl i kliknij na « Dodaj swój blog-strone » w górnym pasku.

    Pozdrawiam

    Camelia
    Petitchef.pl

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...