Ryżowe ciasteczka z bananem to
moje ostatnie, bardzo smaczne odkrycie kulinarne. Na buziach wszystkich
smakoszy pojawia się taki smaczny uśmiech, gdy ich próbują, niezależnie od tego
czy są na jakiejś diecie czy po prostu wszystko wolno im jeść. Ryżowe
ciasteczka z bananem są słodkością bez mąki (bezglutenowcy), bez jajek i mleka.
Dużym zainteresowaniem cieszyły się również na Pikniku Smakoszy (klik), z czego się niezmiernie cieszęJ Wam też słodko i smacznie polecam te ryżowe ciasteczka z
bananemJ
Składniki: na 24 szt.
- 4 banany dobrze dojrzałe
- 180g ryżowych płatków błyskawicznych
- 2 garści rodzynek
- ½ gorzkiej czekolady
- 1 łyżka cukru brązowego
- ½ łyżeczki cynamonu
- szczypta soli
Przygotowanie: Czekoladę posiekaj. Banany
rozgnieć widelcem, dodaj resztę składników, wymieszaj. Na blachę wyłożoną
papierem do pieczenia wykładaj ciasteczka, najlepiej łyżeczką lekko je
przygniatając. Piecz przez 20 minut w temp. 180 ºC. Jedz i smakuj na słodkoJ
Świetny wpis! ;)))
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
__________
truskawkowa-fiesta.blogspot.com
Smacznie dziękuję:)
Usuń