sobota, 30 sierpnia 2014

Ryżowe ciasteczka z bananem


Ryżowe ciasteczka z bananem to moje ostatnie, bardzo smaczne odkrycie kulinarne. Na buziach wszystkich smakoszy pojawia się taki smaczny uśmiech, gdy ich próbują, niezależnie od tego czy są na jakiejś diecie czy po prostu wszystko wolno im jeść. Ryżowe ciasteczka z bananem są słodkością bez mąki (bezglutenowcy), bez jajek i mleka. 
Dużym zainteresowaniem cieszyły się również na Pikniku Smakoszy (klik), z czego się niezmiernie cieszęJ Wam też słodko i smacznie polecam te ryżowe ciasteczka z bananemJ


Składniki: na 24 szt.
  • 4 banany dobrze dojrzałe
  • 180g ryżowych płatków błyskawicznych
  • 2 garści rodzynek
  • ½ gorzkiej czekolady
  • 1 łyżka cukru brązowego
  • ½ łyżeczki cynamonu
  • szczypta soli


Przygotowanie: Czekoladę posiekaj. Banany rozgnieć widelcem, dodaj resztę składników, wymieszaj. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wykładaj ciasteczka, najlepiej łyżeczką lekko je przygniatając. Piecz przez 20 minut w temp. 180 ºC. Jedz i smakuj na słodkoJ



Wymagająca dieta na wakacjach

2 komentarze:

  1. Świetny wpis! ;)))

    Pozdrawiam
    __________
    truskawkowa-fiesta.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...