Przepis ten znalazłam na http://dariaanna.blogspot.com/2012/01/zupa-norweska-z-ososiem.html . Tak mi zasmakowała ta zupa, iż recepturę na jej przygotowanie zabieram do siebie, co by przyrządzać ja częściej. Łatwa i szybka w przygotowaniu: bulion, warzywa a dodatek łososia i koperku sprawia, że siadasz zanurzasz łyżkę i nie możesz nacieszyć się smakiem.......... w dodatku robi Ci się tak przyjemnie ciepło J Składniki: (na 4 porcje) 1 średni por 3 średnie ziemniaki 1 litr bulionu warzywnego lub drobiowego 50 ml śmietany 12% 100-150g surowego wędzonego łososia pęczek koperku masło sól, pieprz Przygotowanie: Obierz pora i ziemniaki. Pora pokrój w krążki. Masło roztop w garnku i dodaj pora. Przesmaż na średnim płomieniu, aż się zeszkli. Ziemniaki pokrój w kostkę i wrzuć do pora. Chwilę przesmaż. Zalej bulionem. Przykryj. Gotuj przez 15-20 minut. Następnie wyłącz płomień, aby zupa nieco przestygła. Odlej małą ilość zupy do kubka/miseczki, dodaj do niej
Zapraszam wszystkich smakoszy:)