Kawałek śliwkowego ciasta w pierwszy dzień jesieni. Przy takiej zimnej, deszczowej do kubka gorącego mleka, herbaty czy kawy będzie w sam raz. Przepyszne i aromatyczne ciasto jogurtowe ze śliwkami i morelami. Ponadto jest ekspresowe w przygotowaniu. W śliwkowym sezonie nie może go zabraknąć. Słodko i smacznie polecam J A przepis ten pochodzi z najnowszego numeru Magazynu Aromat Jesień 2017 (klik) . Zachęcam do lektury J Składniki: 2,5 szklanki mąki pszennej ¾ szklanki cukru 3 jajka 1 szklanka jogurtu naturalnego 2 łyżki płatków owsianych ½ szklanki oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia ½ łyżeczki cynamonu 10 śliwek 3 morele Przygotowanie: Mąkę przesiej, dodaj proszek do pieczenia. Jajka ubij wraz z cukrem. Do masy jajecznej dodaj jogurt i olej. Wymieszaj. Następnie stopniowo dodawaj mąkę, płatki owsiane, a na końcu cynamon. Wymieszaj. Ciasto wylej do wyścielonej pergaminem tortownicy średnicy 24 cm. Na wierzchu w niewielkich odstępach ułóż po
Zapraszam wszystkich smakoszy:)