-rozpływają się w ustach Przepis na naprawdę mięciutkie i soczyste polędwiczki wieprzowe znalazłam na http://zpierwszegotloczenia.pl/ . Pomysłodawczynią jest Agata prowadząca swój blog Agatek > http://saurelin.blogspot.com . Ja zaś nieco go zmodyfikowałam, gdyż po pierwsze za kminkiem nie przepadam i według mnie w oryginale jest ciut za dużo soli. Składniki: 2 polędwiczki wieprzowe 1 łyżeczka suszonej pietruszki 1 łyżeczka pieprzu czarnego 1 łyżeczka soli kamiennej 1 łyżka ziół prowansalskich 2 łyżki oleju Przygotowanie: Wszystkie zioła, sól i najlepiej świeżo zmielony pieprz wymieszać na talerzu. Patelnię dobrze rozgrzać, wlać olej, polędwiczki obtoczyć w przyprawach, wklepując ich jak najwięcej . Następnie obsmażyć każdą polędwiczkę ze wszystkich stron. Przełożyć do żaroodpornego naczynia razem z tłuszczem i podlać odrobiną wody. Jeśli zostanie nieco przypraw na talerzu to wsypać je do polędwiczek. Piec około 40 m
Zapraszam wszystkich smakoszy:)