Sardynkową awanturkę często serwuję na kolację lub jako przekąskę. Oprócz sardynek używam też innych ryb, np: szprotek. Ważne!!! By były to ryby w oleju. Do sardynek dorzucam posiekaną cebulkę, ogórek konserwowy, natkę pietruszki i/lub szczypiorek. Kanapka z sardynkową awanturką smakuje znakomicie J Smacznie polecam J Składniki: 180 g sardynek w oleju 2-3 ogórki konserwowe 1 cebulka czerwona szczypiorek natka pietruszki sól, pieprz oliwa Przygotowanie: Obraną cebulkę drobno posiekaj. Posól, zgnieć palcami. Wrzuć do miseczki. Dodaj sardynki, rozgnieć widelcem. Ogórki pokrój w drobna kosteczkę. Wrzuć do miseczki. Dodaj posiekany szczypiorek i/lub natkę pietruszki. Przypraw do smaku. Sardynkowa awanturka gotowa do schrupania. Jedz i smakuj J
Zapraszam wszystkich smakoszy:)