Kurczak w miodzie i imbirze - przepięknie pachnący. Dobrze zapieczone udka z kurczaka, z chrupiącą skórką z wierzchu. Ach! Co za smaki i aromaty? Miód, imbir i czosnek przełamane cytrynowa nutką. Tak pieczone udka kurczaka smakują znakomicie J Również z marchewkami z czosnkiem pieczonymi (klik) J W duecie czy też bez, smacznie Wam polecam J Składniki: 6 podudzi z kurczaka 2 łyżki miodu 2 ząbki czosnku 5 cm imbiru 2 łyżki soku z cytryny 1/3 szklanki oleju rzepakowego sól, pieprz Przygotowanie: Udka natrzyj solą i pieprzem. Do miseczki dodaj 2 łyżki miodu, starty imbir i przeciśnięte ząbki czosnku. Wszystko to zalej olejem. Wymieszaj dodaj sok z cytryny. Tak przygotowaną zalewą natrzyj udka. Odstaw je na godzinę, by smaki przeszły. Udka kurczaka piecz w temperaturze 170ºC przez 1 godzinę i 20 minut. Podlewając od czasu do czasu. Kurczak w miodzie i imbirze gotowy. Jedz i smakuj J
Zapraszam wszystkich smakoszy:)