Szpinak w zapieczony na kruchej tarcie, mniam J . Można dorzucić różne składniki: podsmażony boczek, mięso indycze ugotowane, suszone pomidory czy czosnek. To wszystko polane masą śmietanowo-serową. Pycha J Ostatnio często u nas goszczą tarty z różnymi nadzieniami i znikają w zawrotnie ekspresowym tempie. Smaczne na ciepło lub zimno, gdy jakimś cudem zostanie kawałek J . Polecam. Składniki: Ciasto: 1i 3/4 szklanki mąki pszennej 100g masła 1 jajko szczypta soli 3 łyżki zimnej wody Nadzienie: mięso z 1 ugotowanego skrzydła indyczego (może być z bulionu) 100-150 g szpinaku 100-150 g boczku wędzonego kilka suszonych pomidorów 1 ząbek czosnku masło/olej 200 ml śmietany 3 jajka 100 g żółtego sera papryka słodka i ostra sól, czarny pieprz Przygotowanie: Masło pokrój w kostkę. wbij jajko. Dodaj mąkę, sól i wodę. Zagnieć ciasto Owiń folią. Następnie wstaw do lodówki na 30-40 minut. Po wyjęciu rozwałkuj ciasto tak by wyłożyć nim formę
Zapraszam wszystkich smakoszy:)