Dyniowa zupa tym razem z dodatkiem papryczki chili. Smaki jesienne, rozgrzewające , kolor niesamowity odstraszy wszystkie duchy, jakie by miały chęć nas dziś nawiedzić J Smacznego Halloween wszystkim życzę J Składniki: · 1,5 litra bulionu warzywnego · 2,5 kg dyni · 1 cebula · 1 puszka pomidorów bez skórki · 1 papryczka chili · olej · pieprz, sól · pestki dyni i siemienia lnianego Przygotowanie: Dynię obierz i pokrój na kawałki. Cebule obierz pokrój w kostkę. Rozgrzej olej w garnku, wrzuć cebule i ja zeszklij. Dodaj pokrojoną dynię i chwilę smaż. Zalej bulionem (tak by dynia była przykryta) gotuj ok. 20 minut. Następnie dodaj pomidory wymieszaj. Teraz wszystko zmiksuj. Dodaj posiekaną papryczkę chili, wymieszaj skosztuj i dopraw do smaku solą i pieprzem. Wlej do miseczki i posyp prażonymi pestkami dyni i lnu. Jedz i smakuj J
Zapraszam wszystkich smakoszy:)