Gulaszowa z węgierska papryką - na powitanie jesieni taka pożywna zupa będzie w sam raz J Warzywa, mięso doprawione węgierską papryką. Pikantną, ale nie tak ostrą jak chili. Zupa gulaszowi to doskonałe danie jednogarnkowe i wspaniała propozycja na smaczny obiad czy kolację. Osobiście takie gęste zupy uwielbiam, Węgry również. Choć tym razem papryki otrzymałam w prezencie. Jesiennie i smacznie polecam J Składniki: 500g mięsa wieprzowego/wołowego 3-4 papryki 8 pomidorów 1 cebula 1 cukinia 3 ziemniaki 1-2 ząbki czosnku 1 węgierska papryka sól, pieprz wędzona papryka olej/ masło klarowane Przygotowanie: Cebulę obierz i pokrój w kostkę. Mięso pokrój na mniejsze kawałki. W rondlu rozgrzej tłuszcz, następnie wrzuć cebulę. Posól i wymieszaj. Dodaj pokrojone mięso. Wymieszaj. Przypraw pieprzem i wędzoną papryką. Podlej wodą, tak by wszystko było przykryte. Duś przez 20 minut. Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę. Dodaj do gulaszu i wymieszaj. Pomidory i cuk
Zapraszam wszystkich smakoszy:)