Skoro za oknem przyroda się zieleni i tak pięknie kwitną drzewa, to oznaki tego by przyrządzić coś lżejszego. Sałatka wiosenna wkomponowuje się więc znakomicie. Rzodkiewki, sałata i fenkuł posypane żółtymi grzaneczkami. Jak je wykonać? Zajrzyj do przepisu poniżej. Fenkuł zaś nadaje nieco innego charakteru tej wiosennej sałatce. Po świątecznym obżarstwie wiosenna sałatka z żółtymi grzaneczkami będzie w sam raz . Wiosenna sałatka z żółtymi grzaneczkami ½ fenkułu 1 pęczek rzodkiewek 1 młoda cebula 250 g sałaty 4-5 kromek czerstwego pieczywa 2 ząbki czosnku curry w proszku masło klarowane pieprz, sól oliwa sok ½ pomarańczy Przygotowanie: Czerstwe kromki połam na malutkie kawałki. Czosnek posiekaj. Na patelni rozgrzej masło klarowane, następnie wrzuć czosnek i pieczywo. Posyp curry. Wymieszaj. Odstaw do ostudzenia. Cebulę, rzodkiewkę i fenkuł pokrój w półksiężyce. Wymieszaj z wypłukaną i osuszoną sałatą. Dodaj grzanki i przypraw do smaku. Wiose
Zapraszam wszystkich smakoszy:)