Pyszne ciasto śliwkowo-brzoskiwniowe w dodatku dwu kolorowe. Super !!! Śliwki, brzoskwinie kakao i wanilia, jesz i smakujesz. Jest bardzo łatwe w przygotowaniu, a przepyszne w smaku. Gdy je podałam kolejne kawałki szybko znikały. Późnym latem lub jesienią smakuje najlepiej, wiec nie wiem skąd taka zimowa nazwa. A ten jakże smaczny przepis znalazłam tu i na pewno będę go częściej piec J . Wam też je smacznie polecam J Składniki: na tortownicę 29 cm 250g masła/margaryny (temp. pokojowa) 1 szklanki cukru 6 jaj 2 szklanki maki tortowej kawałek laski wanilii 2 łyżeczki proszku 3 łyżki kakao 2 -3 duże brzoskwinie (wydrylować) 4 -5 śliwki (wydrylować) cukier puder do posypania Przygotowanie: Masło/margarynę utrzyj z cukrem na puch. Stopniowo dodawaj jajka ciągle mieszając. Następnie dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem i ziarnka wanilii. Ciasto utrzyj na gładką masę. Następnie podziel je na dwie części. Białą część ciasta wylej na formę i wyrównaj powierzchnię.
Zapraszam wszystkich smakoszy:)