Sałatka z zielonego groszku, mięty i innych dodatków. Na upał z małą ilością słońca w sam raz. Wyśmienite połączenie smaków i kolorów. Najlepiej wykorzystać groszek świeżo wyłuskany, zaś poza sezonem śmiało można użyć mrożonego J Przepis na orzeźwiającą sałatkę pochodzi z najnowszego numeru internetowego kwartalnika Aromat Lato#9 2017 (klik) Lubelskiej Blogosfery Kulinarnej . Gorąco zachęcam, by zajrzeć również tam J Składniki: 400 g zielonego groszku 5-6 mniejszych pomidorów 100 g mozzarelli 12 czarnych oliwek 1 cebula dymki 1 mniejsza czerwona cebula ½ pęczka mięty sól, pieprz 3 łyżki oleju/oliwy 2 łyżki jogurtu naturalny 2 łyżki majonezu sok z cytryny Przygotowanie: Dymkę i czerwoną cebulę pokrój w półtalarki, zaś pomidory w ćwiartki. Mozzarellę pokrój w kostkę, a oliwki w plasterki. Wszystko wrzuć do miski, również wyłuskany groszek. Dodaj posiekaną nie zbyt drobno miętę. W osobnym słoiczku przygotuj sos, by dodać go do sałatki na pikn
Zapraszam wszystkich smakoszy:)