Jajko przełamane delikatnością awokado, lecz podkręcone szczypiorkiem i rzeżuchą Bardzo lekka i smaczna propozycja na wiosenną kanapkę. Pasta z jajkiem i awokado smakuje zarówno większym jak i mniejszym smakoszom. Wspaniała również propozycja na wielkanocne śniadanie, czy kolację. Polecam:) Składniki: 3 jajka 1/2 awokado 1 dymka garść rzeżuchy pół pęczka szczypiorku 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka oliwy sól pieprz czarny Przygotowanie: Jajka ugotuj na twardo. Ostudź i obierz. Pokrój w kostkę. Awokado wydrąż i pokrój również w kostkę o podobnej wielkości co jajka. Cebulę drobno posiekaj. Posól. Wszystkie składniki wrzuć do miski. Dodaj jogurt, oliwę i wymieszaj. Dodaj posiekany szczypiorek i rzeżuchę. Przypraw do smaku. Pasta z jajkiem i awokado gotowa. Jedz i smakuj:)
Zapraszam wszystkich smakoszy:)