Cieciorka czy też ciecierzyca zwana też grochem włoskim,świetnie nadaje się do sałatek. Pomidory, obecnie ich smak jest najlepszy, jaki można sobie wyobrazić. Kilka innych dodatków i tok oto mamy pyszne oraz pożywne drugie śniadanie czy kolację na nadchodzące ciepłe i słoneczne dni. Przepis na l etnią sałatkę z cieciorką znajdziesz również w najnowszym numerze Magazynu Aromat #13 Lato 2018 (klik) . Zajrzyj również i tam. Gorąco zachęcam do lektury. Składniki: szklanka suchej ciecierzycy 4 pomidory 2 -3 młode cebule pęczek natki pietruszki olej, oliwa sól, pieprz papryka słodka ostra papryka Przygotowanie: Ciecierzycę wsyp do większego garnka, zalej zimną wodą i odstaw na co najmniej 8 godzin (najlepiej całą noc), by napęczniała. Następnie ją odcedź i wypłucz w zimnej wodzie. Zalej cieciorkę ponownie zimną wodą i gotuj ją przez godzinę. Pod koniec gotowania posól. Cebulę pokrój w kostkę, posól i wrzuć do
Zapraszam wszystkich smakoszy:)