To już ostatni dla większości z nas weekend wakacji, tych szczególnych i wyjątkowych pod wieloma względami. Dni pełnych słońca i beztroski. A zatem proponuję wyruszyć w kulinarną podróż w daleki świat, do magii sm aków i niezwykłych aromatów. Ach! Jak młode warzywa wspaniale smakują! Ach! Jak lato wspaniale smakuje! Curry z kalafiorem i z marchewką 1 kalafior 2 marchewki 400 ml mleka kokosowego 150 g ryżu basmati lub jaśminowego 2 -3 ząbki czosnku 1 cm świeżego imbiru 1 łyżeczka kurkumy 1 łyżeczka przyprawy curry ½ łyżeczki kminu rzymskiego 1/3 łyżeczki cynamonu 2 goździki ½ łyżeczki nasion kolendry ¼-1 łyżeczki pieprzu cayenne 1 łyżka oleju lub masła klarowanego świeża kolendra do podania Przygotowanie: Kalafiora rozdziel na małe różyczki, a marchewki pokrój w półplasterki. Obrany czosnek i imbir posiekaj bardzo drobno. Do moździerza wsyp goździki, kmin rzymski i nasiona kolendry. Zmiażdż je. Następnie dodaj sproszkowane przyprawy i razem wsz
Zapraszam wszystkich smakoszy:)