Cynamonowy ryż ze śliwkami to moja propozycja do Lubelskiego Kociołka (edycja śliwki ). Danie szybkie, bo u mnie ostatnio czas strasznie zakręcony. Bardzo chciałam wziąć udział w tej, jakże smacznej zabawie. Cynamonowy ryż ze śliwkami świetny na sycące, ciepłe śniadanie lub deser. Dla wszystkich smakoszy, których czas goni, polecam cynamonowy ryż ze śliwkami . A razem ze mną w Lubelskim Kociołku śliwki przyrządzają: Marta , Dorota , Joanna , Edyta , Ela , Karolina i Julianna Zajrzyjcie i do nich, by sprawdzić, jakie tam smakowitości goszczą J Składniki: 100g ryżu 10 śliwek 1 brzoskwinia 1 łyżeczka masła najlepiej klarowanego 1 łyżka miodu 1 łyżka brązowego cukru 1 łyżeczka cynamonu ½ łyżeczki imbiru suszonego ½ łyżeczki gałki muszkatołowej uprażone płatki migdałów Przygotowanie: Ugotuj ryż. Śliwki i brzoskwinię wydryluj . Śliwki pokrój w ćwiartki, a brzoskwinię w ósemki. W garnku rozpuść masło, następnie dodaj cukier i miód. Mie
Zapraszam wszystkich smakoszy:)