Lato lipcowo-sierpniowe to cudowny czas, kiedy pomidorów mamy pełno. Hura!!! Oczywiście tych najlepszych: czerwonych, dojrzałych i smacznych. Skoro tak, to trzeba korzystać. Przepis na zupę z pieczonych pomidorów podejrzałam na http://feed-me-better.blogspot.com i smacznie go polecam J Składniki : 1,20kg pomidorów 500ml wywaru warzywnego lub rosołu drobiowego 4-5 ząbków czosnku dowolne zioła świeże lub suszone oliwa z oliwek serek naturalny (np. Bieluch) makaron jajeczny sól i pieprz bazylia do dekoracji Przygotowanie: Pomidory pokroić na pół. Porozkładać na blaszce do pieczenia. Posypać odrobiną soli, świeżo mielonym pieprzem, posiekanym czosnkiem i ziołami. Następnie polać oliwą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 1 godzinę. Odstawić do wystygnięcia. Zdjąć skórę z pomidorów, wrzucić je do blendera i miksować na gładki krem (pozostałą z pieczonych pomidorów oliwę przelałam do słoiczka, później wykor
Zapraszam wszystkich smakoszy:)