Fasolowy pasztet ze szczypiorkiem - bardzo smaczna, wiosenna i wielkanocna propozycja. Fasola, kasza jaglana, por, koperek i szczypiorek. Do tego przyprawy, olej i /lub masło klarowane. Wersja wegańska lub wegetariańska w zależności od tłuszczy, jakich użyjemy do przygotowania fasolowego pasztetu. Do pasztetu można przygotować ulubiony sos:chrzanowy, pomidorowy czy żurawinowy. Przyznam szczerze, że to jedno z najsmaczniejszych dań, jakie udało mi się ostatnio upichcić. Smak cudowny J . Na pewno będę przyrządzać go częściej. Fasolowy pasztet ze szczypiorkiem to bardzo smaczna propozycja na nadchodzącą Wielkanoc. Bardzo smacznie Wam go polecam J Składniki: na 1 keksówkę 2 szklanki ugotowanej fasoli * 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej biała część pora 100 ml oleju olej /masło klarowne do smażenia ½ pęczka szczypiorku 1 pęczek koperku sól, pieprz czarny przyprawy: suszony majeranek, tymianek, papryka ostra słodka, kurkuma, gałka muszkatołowa (lub inne ulub
Zapraszam wszystkich smakoszy:)