Wiedeńska babka z malinami- taka tradycyjna propozycja na Wielkanoc. Ucierane ciasto z ciepłą margaryną i do tego maliny. Babkę tą można przygotować również z innymi dodatkami np. ze skórka pomarańczową przepis tu Posypana cukrem pudrem smakuje wyśmienicie, a gdy polejemy ja lukrem nabiera odświętnego wystroju. Tak, tak to już ten czas, aby powoli, kulinarnie przygotowywać się do niej. Smacznie ją Wam polecam na Wielkanoc i nie tylko J Składniki Ciacho: · 4 jaja, · 1 szklanka cukru, · 1 szklanka mąki pszennej, · 1 szklanka mąki ziemniaczanej, · 1 łyżeczka proszku do pieczenia · 1 kostka stopionej margaryny · kilka kropel soku z cytryny · maliny mrożone lub świeże Lukier: · 1 białko · 1 szklanka cukru pudru · kilka kropel cytryny Przygotowanie: Ciacho: Jaja z cukrem ubij mikserem na pulchną masę. W tym samym czasie w rondelku rozpuść margarynę.
Zapraszam wszystkich smakoszy:)