Dzień Kawy przypada właśnie dziś. W dodatku to międzynarodowe święto, które obchodzimy w Lubelskim Kociołku oraz na łamach magazynu Aromat #18 Jesień 2019 . Kawowe szaleństwo a w nim kawowa błyskawica. Ciasto bardzo smaczne, a w przygotowaniu iście ekspresowe. W sam raz na jesienny deser, jak i na właśnie taki kawowy dzień, w którym kubek tego gorącego napoju (w ulubionej wersji) oraz kawałek pysznego ciasta to pozycja obowiązkowa:) Zajrzyj również to pozostałych uczestniczek: Edyty z Pasji Smaku i Angelki z Życie zaczyna się w kuchni . Ponadto w magazynie Aromat #18 Jesień 2019 przeczytasz dokąd udać się po dobrą kawę. Zapraszam do lektury. Składniki: 2,5 szklanki mąki pszennej tortowej ¾ szklanki cukru trzcinowego 4 łyżki dżemu śliwkowego 3 jajka 2 łyżeczki kakao 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 1 szklanka mleka ½ szklanki oleju rzepakowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia Przygotowanie: Do miski wsyp:
Zapraszam wszystkich smakoszy:)