Makaronowe, duże muszle wypełnione szpinakowo- serowym nadzieniem. Z okazji Światowego Dnia Makaronu super!!! Przekąska w zielonym kolorze na co dzień czy od święta. Smaki podkręcone czosnkiem i gałką muszkatołową. Zielone muszle biorą także udział w kolejnej edycji Lubelskiego Kociołka, czyli kulinarnej zabawie, której w jesiennej odsłonie tematem przewodnim jest makaron. Zajrzyj również do pozostałych uczestniczek: Edyta z bloga Pasja Smaku Julianna z bloga Obiad Gotowy Angelika z bloga Życie zaczyna się w kuchni Przepis na zielone muszle znajdziesz również w najnowszym numerze #14 Jesień 2018 Aromat Magazyn Lubelskiej Blogosfery Kulinarnej (klik) . Zapraszam do lektury, to jedno z najpiękniejszych naszych wydań. Składniki: 20 szt dużych, makaronowych muszli 200 g sera fety 250 g mrożonego szpinaku 2 łyżki startego parmezanu 2 ząbki czosnku sól, pieprz czarny, gałka muszkatołowa 2 masła klarowne Przygot
Zapraszam wszystkich smakoszy:)