Szparagi w migdałach z oliwkami najszybsza, wiosenna przystawka. Elegancka i smaczne do tego. Świeże, zielone szparagi, białe migdały i czarne oliwki. Magia smaków i kolorów. Szparagowa przystawka na ciepło. Przygotowuję ją ekspresowo, gdy goście już są J Wiosennie, ciepło i smacznie polecam te szparagi w migdałach z oliwkami. Szparagi w tą majową niedzielę zagościły w Lubelskim Kociołku- XI edycja- wspólna, kulinarna zabawa. A razem ze mną pichcą: Edyta , Marta , Angelika , Karolina , Dorota i Martyna Zajrzyjcie również do nich. Na pewno mają coś smacznego J Składniki: 4 porcje 500 g zielonych szparagów 100g masła najlepiej klarowanego 2 duże garści płatków migdałowych 12 szt czarnych oliwek sól pieprz świeżo mielony Przygotowanie: Umyj szparagi. Obłam zdrewniałe końcówki- wystarczy zgiąć szparag, a on sam przełamie się we właściwym miejscu. Płaski rondel lub głęboką patelnię napełnij wodą, posól. Kiedy się woda zagotuje wkładamy szparagi
Zapraszam wszystkich smakoszy:)