Chutney pomidorowo-jabłkowo-anansowy - smaczne połączenie, dobrze przyprawione. Jabłka, ananas i pomidory przyprawione czosnkiem kolendrą, papryczką chili i imbirem. Takie rozgrzewające połączenie. Bardzo smaczna propozycja na kanapkę, do naleśników, ryb czy mięsa. Zwłaszcza, gdy świeżych wiosennych warzyw jeszcze brak. W oczekiwaniu na wiosnę, niech w kuchni zrobi się kolorowo i smacznie. Wtedy szybko to zleci J Składniki: 4 jabłka 6 plasterków ananasa 1 puszka pomidorów pelati 2 łyżki miodu ½ łyżeczki soli sok z ½ cytryny sok z ½ pomarańczy olej rzepakowy Mieszanka przypraw: po ½ łyżeczki suszonej kolendry i kminu 2 ząbki czosnku 1 łyżka startego na tarce imbiru 1 łyżeczka posiekanej papryczki chili Przygotowanie: Kolendrę i kmin upraż na rozgrzanej patelni. Przesyp do moździerz i rozdrobnij. Przełóż do miseczki, dodaj rozgnieciony czosnek, imbir i papryczkę chili. Na patelni rozgrzej olej, następnie wsyp mieszankę przypraw, a następni
Zapraszam wszystkich smakoszy:)