W Lubelskim Kociołku zawrzało ponownie, a w roli głównej cukinia. Lubelski Kociołek, czyli kulinarna zabawa, w której przyrządzamy różne dania z jednego wybranego warzywa lub owocu. Cukinia świetnie się do tego nadaje, gdyż jest przepysznym zielonym warzywem, w dodatku różnie serwowanym: wytrawnie lub na słodko. Jako przekąska, zupa , pasztet czy danie główne. U mnie dziś klops z cukinią i suszonymi pomidorami, a co u pozostałych dziewczyn sprawdź: Edyta z bloga Pasja Smaku , Kinga z bloga Małe Kulinaria Angelika z bloga Życie zaczyna się w kuchni Marlena z bloga Kuchnia u Marlenity Lubelski Kociołek- cukinia jest edycją specjalną, po raz pierwszy gdyż przepisy są również publikowane ma łamach Magazynu Aromat #13 Lato 2018 (klik) . Składniki na 1 keksówkę 750 g mielonego mięsa z indyka 1 mała cukinia 1 jajko 100 ml oleju rzepakowego 1 szklanka płatków jaglanych 6 łyżeczek koncentratu pomidorowego 2 ząbki czo
Zapraszam wszystkich smakoszy:)