Amarantusowy murzynek to naprawdę bardzo smaczne ciasto. Czekoladowo- gryczane ciasto z brzoskwiniami i amarantusem. Wilgotne, słodkie w sam raz. Znika w tempie ekspresowym. Oprócz smaku, magia kolorów. To wszystko czego nam trzeba latem, prawda? A przepis ten pochodzi z Magazynu Aromat (klik) - internetowego kwartalnika Lubelskiej Blogosfery Kulinarnej. Ponadto znajdziesz tam wiele ciekawych artykułów i letnich przepisów. Zapraszam do lektury. Składniki: 1 szklanka mąki gryczanej 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej 3 łyżki amarantusa ekspandowanego ¾ szklanki cukru brązowego 2 jajka 2 płaskie łyżki kakao 1 łyżeczka sody/proszku do pieczenia 1 szklanka oleju rzepakowego szczypta soli 6 brzoskwiń 100g gorzkiej czekolady 2 łyżki masła klarowanego 2 łyżki miodu amarantus ekspandowany do dekoracji Przygotowanie: Jajka utrzyj z cukrem. Wlej olej. Wymieszaj. Dodaj obie mąki, amarantus, kakao, sól i łyżeczkę proszku do pieczenia/sodę. Dokładnie wymie
Zapraszam wszystkich smakoszy:)