Quinoa w zielonej, wiosennej sałatce. Quinoa, zwana też komosą komosą ryżową lub ryżem peruwiańskim, w połączeniu z nowalijkami smakuje wybornie. Ponadto stanowi doskonałe źródło pełnowartościowego białka i błonnika pokarmowego. Świetnie nadaje się do sałatek, zwłaszcza tych wiosennych. Zielona sałatka z quinoa to doskonała propozycja na wynos czy kolację. Spróbuj mocy złotego ziarna. A przepis ten pochodzi z najnowszego numeru Magazynu Aromat #16 Wiosna 2019. Zajrzyj i tam po więcej inspiracji. Polecam. Składniki: 0,5 szklanki quinoa 2 ogórki 1 cebula 50 g roszponki 100g sera feta rzeżucha kilka rzodkiewek olej rydzowy olej rzepakowy sól i czarny pieprz Przygotowanie: Ziarna quinoa należy wypłukać pod bieżącą wodą,aż woda przestanie się pienić (najczęściej 2-3 razy). Następnie wsyp ją do wrzącej, lekko osolonej wody. Gotuj pod przykryciem ,na małym ogniu przez 15 minut, aż do momentu gdy z ziaren wyłonią się małe białe ogonki. Wtedy przepłu
Zapraszam wszystkich smakoszy:)