Jajka ze szpinakiem i limonką - zielone, wiosenne i świątecznie. Wiosna już do nas przyszła J Hura J Wielkanoc tuż tuż. Jajka ze szpinakiem i limonką bardzo dobrze smakują. Szpinak podkręcony czosnkiem, z odrobiną soku z limonki. Pikantne, nieco kwaskowate. Z pewnością będą ozdobą stołu. Ten, jak i więcej wielkanocnych, wiosennych przepisów znajdziecie w Magazynie Aromat Wiosna (klik) . Polecam J Składniki: 4 jajka 150 g szpinaku 1-2 ząbki czosnku sok z ½ limonki sól, pieprz czarny oliwa masło klarowane Przygotowanie: Jajka ugotuj na twardo. Ostudź, obierz i przekrój na pół. Wydrąż żółtka. Rozgnieć je widelcem. Umyty, osuszony szpinak drobno poszatkuj. Na patelni rozpuść masło, wrzuć szpinak i posól. Dodaj rozgnieciony 1-2 ząbki czosnku. Podsmaż. Ostudzony szpinak dodaj do żółtek. Wymieszaj. Stopniowo wlej oliwę i sok z limonki. Skosztuj i przypraw do smaku. Masa napełnij wydrążone białka. Jajka ze szpinakiem i limonką gotowe. Jedz i smak