Dziś druga odsłona wspólnej kulinarnej zabawy lubelskich blogerek. Poprzednio przyrządzałyśmy dania z dyni – zajrzyj tu . Dziś na Mikołajki przyszedł czas na kaszę jaglaną. U mnie na słodko – owocami, bakaliami i przyprawami. Smaczna i rozgrzewająca propozycja na pyszne śniadanie lub podwieczorek. Zajrzyjcie też koniecznie do: Marty, Martyny , Martyny , Edyty , Doroty , Angeliki , Marty , Ani i Agnieszki Życzę miłego poznawania i kosztowania, zwłaszcza w tak wietrzny dzień J Składniki: · 1 szklanka kaszy jaglanej · 2 jabłka · 1 gruszka · garść rodzynek · cynamon · plasterek imbiru · sól · kilka kropel soku z cytryny · pestki słonecznika i dyni · orzechy włoskie, płatki migdałów Przygotowanie: W garnku upraż szklankę kaszy. Zalej ją wrzątkiem, a następnie odlej wodę. Następnie zalej ją 2 szklankami wrzątku. Gotuj na małym ogniu około 15 minut. W trakc