Smaczny śledź w Dniu Ryb , czemu nie:), a takie święto przypada właśnie dziś. Śledź, pieczarki, cebula i pomidory. Klasyka przełamana ostrą papryką i octem balsamicznym lub jabłkowym. Mniam:) Na święta zrób przynajmniej podwójną porcję. Smacznie polecam ś ledzie z pieczarkami w pomidorach . Śledzie z pieczarkami w pomidorach 0,5 kg śledzi 250 g pieczarek 3 cebule 100g koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/2-1 łyżeczki ostrej papryki pieprz i sól 1 łyżka octu balsamicznego/jabłkowego Przygotowanie: Mocz śledzie z nadmiaru soli w zimnej wodzie lub w mleku przez co najmniej 2 godziny. Obraną cebulę pokrój w piórka, a pieczarki w plasterki. Rozgrzej olej na patelni, wrzuć 2/3 cebuli, posól ją, a następnie dodaj pieczarki. Dodaj koncentrat. Wrzuć pozostałą cebulę. Przypraw do smaku. Odstaw do ostygnięcia. Śledzie pokrój na ok. 2 cm kawałki. Układaj je warstwami na przemian z sosem. Przykryj, wstaw do lo
Zapraszam wszystkich smakoszy:)