Tą bardzo smaczną ziemniaczaną wypatrzyłam już dawno na blogu Martyny . Zainspirowało mnie bardzo to połączenie: ziemniaków, orzechów i cebuli. To wszystko wymieszane z czosnkiem, koperkiem, skropione sokiem z cytryny – ach smakuje wybornie. Cebulkę można dodać surową lub podsmażaną. Obie wersje smakują znakomicie, choć mi osobiście bardziej przypadła do smaku ta wersja z podsmażona cebulką. To już setny mój post na blogu J Hura!!! Składniki: · 5 -6 ziemniaków średniej wielkości · 3 łyżki posiekanych orzechów włoskich · 1 duża czerwona cebula · 2 duże ząbki czosnku · słodka papryka · pęczek koperku · oliwa extra virgin · 1/2 cytryny · sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Ziemniaki ugotuj w mundurkach aż będą miękkie, ale nie będą się rozpadać (czasem wykorzystuje te z poprzedniego dnia) Ostudzone ziemniaki obierz ze skórek, pokrój w kostkę i przełóż do miski. S
Zapraszam wszystkich smakoszy:)