Roladki z indyka ze szpinakiem, z boczkiem nadwieprzańskim (najlepiej :)) To wszystko zawinięte i w pomidorowym sosie ugotowane. Bardzo smaczne J . Szpinak oczywiście czosnkiem doprawiony. Wiem, wiem, że teraz raczej szykujemy się na pierwszego w tym roku grilla. Ale, gdy już po grillujemy, warto przyrządzić smaczny obiad. A wtedy przepis na roladki z indyka ze szpinakiem na pewno się przyda J Lubię je jeść z kaszą jaglaną lub ryżem. Smacznie polecam J Składniki: 50 dkg piersi z indyka 10 dkg boczku nadwieprzańskiego (najlepiej) 15 dkg szpinaku 1-2 ząbki czosnku pieprz, sól 250 ml pasaty pomidorowej ½ kieliszka wina białego półwytrawnego tymianek świeży olej/ masło klarowane do smażenia Przygotowanie: Pierś z indyka pokrój na plastry i rozbij każdy. Natrzyj solą i pieprzem z obu stron. Na patelni rozgrzej tłuszcz. Dodaj umyty, osuszony szpinak. Posyp solą i pieprzem. Dodaj drobno posiekany czosnek. Smaż pod przykryciem, aż szpinak wyraźnie zmniej
Zapraszam wszystkich smakoszy:)