Makaronowe,
duże muszle wypełnione szpinakowo- serowym nadzieniem. Z okazji Światowego Dnia Makaronu super!!! Przekąska w zielonym kolorze na co dzień
czy od święta. Smaki podkręcone czosnkiem i gałką muszkatołową.
Zielone
muszle biorą także udział w kolejnej edycji Lubelskiego
Kociołka, czyli kulinarnej zabawie, której w jesiennej odsłonie
tematem przewodnim jest makaron. Zajrzyj również do pozostałych
uczestniczek:
Edyta
z bloga Pasja Smaku
Julianna
z bloga Obiad Gotowy
Angelika
z bloga Życie
zaczyna się w kuchni
Przepis
na zielone
muszle
znajdziesz również w najnowszym numerze #14
Jesień 2018 Aromat Magazyn Lubelskiej Blogosfery Kulinarnej (klik).
Zapraszam do lektury, to jedno z najpiękniejszych naszych wydań.
Składniki:
- 20 szt dużych, makaronowych muszli
- 200 g sera fety
- 250 g mrożonego szpinaku
- 2 łyżki startego parmezanu
- 2 ząbki czosnku
- sól, pieprz czarny,
- gałka muszkatołowa
- 2 masła klarowne
Przygotowanie:
Muszle ugotuj według przepisu na opakowaniu. Ostudź. Mrożony
szpinak wrzuć na patelnię, przykryj pokrywką i podgrzej w celu
rozmrożenia. Czosnek obierz i posiekaj. Fetę pokrój w kostkę
Masło rozpuść na drugiej patelni, dodaj czosnek, szpinak, fetę
oraz parmezan. Dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku. Muszle napełnij
farszem, gdy ten nieco przestygnie. Zielone muszle gotowe.
Podawaj jako zimną przekąskę. Jedz i smakuj:)
Świetny, apetyczny patent na makaron!
OdpowiedzUsuń