Zwykle te jajka przygotowuję na
Wielkanocny Świąteczny Stół, a dziś skoro trochę więcej czasu delektowaliśmy się
nimi podczas niedzielnego śniadaniaJ
Składniki:
- 5 jajek
- 1 jabłko
- natka pietruszki
- chrzan
- jogurt naturalny
- majonez
- sok z cytryny
- sól, pieprz
- ew. cukier
Przygotowanie: Jajka ugotuj na twardo. Ostudź
i obierz. Przekrój na pół i wydrąż żółtka do głębokiego talerza. Następnie
żółtka rozgnieć widelcem. Jabłko obierz, zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Starte jabłko dodawaj do żółtek stopniowo do smaku. Dodaj 1 lub 2 łyżeczki chrzanu,
łyżkę majonezu i jogurtu naturalnego. Wymieszaj. Wciśnij sok z cytryny, pieprz,
sól i ew. cukier do smaku. Teraz powypełniaj tą masą białkowe łódeczki.
Udekoruj natką pietruszki. SmacznegoJ
z jabłkiem ? ciekawe, ciekawe :)
OdpowiedzUsuńNie słyszałam o jajkach faszerowanych jabłkami. To bardzo ciekawe.
OdpowiedzUsuńA fotki śliczne :)
Goa, ciekawy i oryginalny pomysł na świąteczne danie :)))
OdpowiedzUsuńPozdrawiam cieplutko i dziękuję za dodanie wpisu do mojej akcji "Zimowe Jabłuszka" :)
Olinka - Smakowy Raj
Bardzo mnie zaciekawiły te jajka z jabłkiem. Taka świąteczna wariacja ;)
OdpowiedzUsuńOd razu wiosennie się zrobiło od Twoich zdjęć :) Święta idą, będzie świetna okazja wypróbować przepis. Takie jajeczka na pewno urozmaicą wielkanocny stół ;)
OdpowiedzUsuń