Jeszcze
ciepły i pachnący numer Magazynu
Aromat #19 Zima 2019 Lubelskiej Blogosfery Kulinarnej jest już
dostępny (klik).
Piękna i rodzinna okładka- Dorota wraz ze swymi pociechami, zachęca
by zajrzeć do środka. Znajdziesz tu: przepisy na dania z ryb,gdyż
w grudniu obchodzimy ich święto. Kulinarne inspiracje na dania z
cebuli w roli głównej. Twaróg jako wspomnienie z dzieciństwa.
Pomysły na ciasta i zagospodarowanie poświątecznych i nie tylko
resztek. Przepisy na grzańce tym razem bezalkoholowe oraz imprezowe
przekąski wegańskie. Ponadto kuchnia gwiazdorska i coś o winie. Zapraszam
do lektury:)
Tarta z czerwoną cebulą i serem feta-bardzo smaczna opozycja obiadowa, kolacyjna lub imprezowa. Czerwona cebula w postaci konfitury przełamanej octem balsamicznym, słona feta i czarne oliwki dopełniają smaku i koloru. Tarta z czerwoną cebulą i serem feta jest szybka w przygotowaniu w dodatku smakuje obłędnie J Przepis na tą niezwykłą tartę znalazłam w „Wysokich Obcasach” autor: Marta Gessler. Tak mi posmakowała ta tarta z czerwoną cebulą i fetą, że przepis zapisuję u siebie co by jeść i smakować ją częściej. Wam ją też smacznie polecam J Składniki: 2 duże czerwone cebule obrane i pokrojone w piórka 2 łyżki brązowego cukru 2 łyżki octu balsamico 1 opakowanie ciasta francuskiego 100 g sera feta pokruszonego na małe kawałki 175 g czarnych oliwek bez pestek 2 łyżki oliwy z oliwek extra virgin Przygotowanie: Rozgrzej piekarnik do 200 °C. Na oliwie, na wolnym ogniu podsmaż cebulę. Dodaj cukier, ocet balsamico i smaż ok. 5 min, aż sos się zredukuje i będ
Komentarze
Prześlij komentarz