Myślę, że szybciej niż filety z łososia można zrobić tylko zupę z torebki…
Ale jaka różnica w smaku.
Składniki:
- po 6 plasterków cytryny
- na1filet łososia (ok.20dag),
- bazylia i mięta
- sól, pieprz,
- oliwa
Przygotowanie: Na patelnię wlać
oliwę, włożyć plasterki cytryny i smażyć po minucie z każdej strony. Przyprawić
solą i pieprzem. Przełożyć na talerz. Łososia oprószyć solą i pieprzem, włożyć
na patelnię (tą, na której smażona była cytryna). Rozpocznij smażenie od strony
ze skórką, odwróć po 4-5 minutach i dosmaż z drugiej strony (razem ok. 8
minut).
Miętę i bazylię porwij w paseczki lub kawałki. Na drugą patelnię/rondel
wlej trochę oliwy, wrzuć zioła.
Ryby podaję polane ziołową oliwą i udekorowane
smażonymi cytrynami.
Komentarze
Prześlij komentarz