z kurczaka, selera i żurawiny
Jak pewnego razu spotkałyśmy się,
w przemiłej kawiarni, z Jagienką z http://sierotkamarysiawkuchni.blogspot.com/ chwaliła
mi się tą chrupiącą sałatką oraz
podała mi przepis jak ją przygotować. Pysznie smakuje w domowych pieleszach,
można ją również spakować do pudełka na drugie śniadanie. A oto prezentacja jak
mi się to udałoJ
Składniki:
·
Pęczek selera naciowego
·
100 g żurawiny suszonej (kandyzowanej)
·
podwójna pierś z kurczaka
·
pół pęczka szczypiorku
Sos wariant I
·
2 łyżki majonezu
·
1 łyżka śmietany/ jogurtu naturalnego
·
1 łyżeczka musztardy
·
pieprz, sól
Sos wariant II
·
oliwa/olej
·
pieprz i sól
Przygotowanie: Seler pokrój w ok 5 mm kawałeczki .Posól i odstaw na ok 10 minut.
Zalej wrzątkiem i odstaw na ok 15 minut. Odcedź i ostudź -dzięki temu zabiegowi
seler będzie chrupki i bardzo smacznyJ. Kurczaka pokrój w dość drobną
kostkę lub paseczki, posól i popieprz. Usmaż .
Teraz pomieszaj ze sobą: kurczaka, selera, żurawinę. Zalej sosem
wariant I lub sosem wariant II. Obie wersje cieszą smakiemJ Wymieszaj
sałatkę, dodaj posiekany drobno szczypiorek i jeszcze raz wymieszaj. Smacznego!
Coś pysznego! :)
OdpowiedzUsuńHowdy! I'm at work browsing your blog from my new iphone 3gs! Just wanted to say I love reading your blog and look forward to all your posts! Carry on the great work!
OdpowiedzUsuńmy web-site - Louis Vuitton Bags
bardzo ładnie wygląda!
OdpowiedzUsuńDziękuję:)
Usuńale pięknie wygląda. Super apetyczne fotki
OdpowiedzUsuńsmacznie dziękuję:)
OdpowiedzUsuń