Podusie z truskawkami – pyszne małe
„co nieco” w sam raz na niedzielny deser. Wystarczy arkusz ciasta francuskiego,
truskawki mrożone, cukier najlepiej brązowy i cukier puder do posypania. W
bardzo krótkim czasie powstają bardzo pyszne ciastka -podusie z truskawkami.
Cudownie smakują, truskawki, gdy tak nie wiadomo jak za oknem. Pycha:)
Składniki
1 arkusz ciasta francuskiego
truskawki mrożone (najlepiej połówki)
cukier brązowy
cukier puder do posypania
Przygotowanie: Rozwiń arkusz ciasta francuskiego. Następnie
wytnij prostokąty (np. 5 x 7 cm). Porozkładaj połówki truskawek (mrożonych, nierozmarzniętych)
na środek każdego prostokąta. Każdą truskawkę obsyp odrobina cukru brązowego.
Teraz formułuj ciastka zlepiając krawędzie tak by truskawka była przykryta ciastem.
Gotowe podusie przełóż na blaszkę wyłożoną papierem. Piecz przez 15 minut w temperaturze
180 ºC. Podczas pieczenia pewnie się te podusie trochę rozpadnąJ , ale i tak ciastka wyjdą przepyszneJ Jedz i smakujJ
Komentarze
Prześlij komentarz