Białą pieczoną kiełbasę uwielbiam. Bez niej Wielkanoc się nie
liczy. Ulubioną białą, pieczoną kiełbasę przyrządza moja mama. Muszę ją kiedyś podpytać, jak ona dokładnie to robi. Ale póki, co upiekłam własną wersję: z octem balsamicznym,
cebulą i czosnkiem. Kiełbasę marynowałam całą noc, a gdy ją piekłam, to nie tylko mi ślinka
ciekła. Wam świątecznie i smacznie też polecam tą białą, pieczoną kiełbasęJ
Składniki
·
8 białych kiełbasek (ok.70 dag)
·
1 większa cebula
·
3 ząbki czosnku
·
½ szklanki oleju rzepakowego
·
4-5 łyżek octu balsamicznego
·
pieprz
Biała kiełbasa z gruszkami i gałązkami rozmarynu duszona też bardzo dobra, polecamy spróbować nastepnym razem! :-) Pozdrawiamy i cieszymy się, że widać u Pani Przyciski Listonic, Pani Gosiu! :-))
OdpowiedzUsuńNastępnym razem na pewno spróbuję takiej wersji:) Pozdrawiam również:)
Usuń