Racuchy z jabłkiem, cynamonem i
kaszą jaglaną. Racuchy, któż ich nie lubi. Na bazie jogurtu naturalnego.
Przepyszne racuchy. Zamiast jogurtu możesz użyć kefir, też będą smaczne. Prosto
z patelni, cieplutkie i pachnące cynamonem. Przemycona kasza jaglana również, a to przecież królowa kasz. Dla małego i większego smakosza.
Nie ma jak domowe racuchyJ Polecam
racuchy z jabłkiem i…J
Składniki:
- 1 duży jogurt naturalny
- 1-2 jabłka
- ¾ - 1 szklani mąki pszennej (zależy do gęstości jogurtu)
- 1 jajko
- około ½ szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
- cukier
- szczypta soli
- cynamon
- śmietana do podania
- olej
Przygotowanie: Roztrzep jajko. Dodaj jogurt i
kaszę jaglaną. Jabłko zetrzyj na tarce o grubszych oczkach. Wrzuć do miski i
wymieszaj. Dodaj cukier i szczyptę soli. Wsyp mąkę i wymieszaj. Możesz też
przyprawić teraz cynamonem lub/i po usmażeniu racuchów. Usmaż racuchy. Racuchy z jabłkiem, cynamonem i kaszą
jaglaną gotowe. Podawaj same, z kleksem śmietany i/lub posypane cynamonem. Jedz
i smakujJ
Pycha! Kocham takie racuszki. Jak od babci!
OdpowiedzUsuńhttps://jaglusia.wordpress.com/