Bardzo smaczne jest ta sałatka z węgierką, choć można użyć
innego rodzaju śliwki równieżJ
Węgierka pokrojona w cieniutkie
plasterki, podana w sałatce. W sam raz na jesienne drugie śniadanie czy
kolację. Do spakowania na wynos także się nadaje. Jesień to przepiękna
różnorodność i smaków. Śliwkowych również!!!
A
przepis ten pochodzi z najnowszego numeru Magazynu Aromat Jesień
2017 (klik). Zachęcam do lekturyJ
Składniki: (na 1 porcję)
1-2 śliwki węgierki
gruby plaster sera koziego lub
fety
2 garści ulubionych sałat
1 mała czerwona cebula
prażony słonecznik
ocet winny
olej rzepakowy
olej dyniowy
sól, pieprz
Przygotowanie: Śliwki podziel na pól, a
następnie pokrój w cienkie plasterki. Ser pokrój w kostkę. Cebulę zaś w
półplasterki. Do salaterki lub pudełka wrzuć wszystkie składniki. Dopraw do
smaku. Sałatka z węgierką gotowaJ Jedz i smakuj.
Komentarze
Prześlij komentarz