Smaczny
paprykarz, czyli wspaniale zagospodarowane rybne resztki: pieczone
czy wędzone. W połączeniu z ryżem i warzywami. Posypany
czarnuszką po prostu pycha. Na kanapki lub solo smakuje wybornie.
Polecam:)
Paprykarz
z czarnuszką
- 1 marchew
- 1 cebula
- 5 pieczarek
- 2 ząbki czosnku
- ok 150 g ryb pieczonych i wędzonych
- 100g surowego ryżu białego/brązowego
- czarnuszka
- pieprz, sól
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- olej
Przygotowanie:
Ugotuj ryż na sypko. Ostudź. Następnie obierz ryby z
ości dzieląc na mniejsze kawałki. Marchew i pieczarki zetrzyj na
tarce o grubszych oczkach. Cebulę i czosnek posiekaj. Rozgrzej olej
na patelni. Wrzuć cebulę, posól. Gdy się zeszkli dodaj marchew i
pieczarki. Później czosnek. Przypraw: solą, pieprzem i czarnuszką.
Dodaj koncentrat. Smaż chwilę pod przykryciem. Zestaw z ognia by
przestygło. Dodaj ryż i rybę, wymieszaj. Paprykarz z czarnuszką
gotowy. Jedz i smakuj.
Komentarze
Prześlij komentarz