Jajka ze szpinakiem i limonką - zielone, wiosenne i
świątecznie. Wiosna już do nas przyszłaJ HuraJ Wielkanoc tuż tuż. Jajka ze szpinakiem i limonką bardzo dobrze
smakują. Szpinak podkręcony czosnkiem, z odrobiną soku z limonki. Pikantne,
nieco kwaskowate. Z pewnością będą ozdobą stołu.
Ten, jak i więcej
wielkanocnych, wiosennych przepisów znajdziecie w Magazynie Aromat Wiosna (klik). PolecamJ
Składniki:
- 4 jajka
- 150 g szpinaku
- 1-2 ząbki czosnku
- sok z ½ limonki
- sól, pieprz czarny
- oliwa
- masło klarowane
Przygotowanie: Jajka
ugotuj na twardo. Ostudź, obierz i przekrój na pół. Wydrąż żółtka. Rozgnieć je
widelcem. Umyty, osuszony szpinak drobno poszatkuj. Na patelni rozpuść masło,
wrzuć szpinak i posól. Dodaj rozgnieciony 1-2 ząbki czosnku. Podsmaż.
Ostudzony szpinak dodaj do
żółtek. Wymieszaj. Stopniowo wlej oliwę i sok z limonki. Skosztuj i przypraw do
smaku. Masa napełnij wydrążone białka. Jajka
ze szpinakiem i limonką gotowe. Jedz i smakujJ
Komentarze
Prześlij komentarz