To jedne z najsmaczniejszych
placków, jakie jadłam. Cukinia z dodatkiem botwinki. SuperJ Brzdącowi i mi smakują bardzo, naszemu Tacie trochę mniej, ale
zjadł. Później dopychając kanapką z kiełbasą, ale cóż taki urok zielonych plackówJ Spróbujecie sami czy Wam pasuje dodatek botwinki do placków z
cukinii.
Składniki:
- 2 średnie cukinie
- 1 garść botwinki
- 2 jajka
- 4-5 łyżek mąki
- sól, pieprz
- kurkuma, zioła prowansalskie
- olej rzepakowy
Przygotowanie: Cukinię
zetrzyj na tarce o małych oczkach. Botwinką poszatkuj. Cukinię odciśnij wraz z
botwinką przełóż do miski. Wbij jajka, dodaj mąkę i przyprawy. Wymieszaj.
Placki smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Placki z cukinią i botwinką
gotowe. Jedz i smakuj.
Zdrowie na talerzu, moje smaki :)
OdpowiedzUsuń