Chrupiące kotleciki-szybka, łatwa
i smaczna obiadowa propozycja. Wystarczy pierś z indyka lub kurczaka, jajko,
mąka i płatki kukurydziane. Pyszne, chrupiące kotleciki gotowe. Uwielbiane
przez dzieciaki, smakują również nieco większym smakoszom. Wystarczy ugotować
ziemniaki, przyrządzić surówkę z pekińskiej kapusty i niedzielny obiad gotowyJ
Składniki:
·
pierś z indyka/kurczaka
·
1-2 jajka
·
mąka pszenna
·
płatki kukurydziane
·
sól, pieprz
·
olej
Przygotowanie: Rozbij pierś z indyka lub kurczaka,
przetnij na kawałki. Posyp solą i pieprzem każdy kawałek z obu stron. Odstaw na
chwilę by mięso przeszło przyprawami. Na talerz wsyp mąkę, w drugim rozbij
jajka i rozbełtaj, w trzecim wsyp płatki kukurydziane i trochę je porozgniataj.
Obtaczaj kolejno kawałki w każdym talerzu (mąka, jajka, płatki kukurydziane). Smaż na patelni na rozgrzanym oleju.
Smaczne, chrupiące, drobiowe kotleciki gotowe.
Jedz i smakujJ
Jedz i smakujJ
Ja w płatkach piekę łososia, wychodzi równie obłędny:)
OdpowiedzUsuń