Sałatka kasza gryczana i szparagi. Do tego cebulka dymka (razem ze
szczypiorkiem) i pomidorki koktajlowe. Smacznie, kolorowo i pożywnie. Sałatkę z
kaszy gryczanej i szparagów można spakować do torby: na uczelnię czy do pracy.
Zabrać na piknik, grilla czy podać na domową kolację. PychaJ Teraz zaczyna się taki czas, kiedy to lekkie potrawy, w tym sałatki
także królują i bardzo dobrze smakują.
Składniki:
- 100 g ugotowanej kaszy gryczanej
- 5-6 ugotowanych zielonych szparagów
- 5-6 pomidorków koktajlowych
- cebula dymka ze szczypiorkiem
- sól, pieprz
- olej lniany
- olej sezamowy
- oliwa
- sok z cytryny
Przygotowanie: Cebule pokrój w plasterki. Posól. Rozdziel
palcami. Wsyp do miseczki. Szparagi pokrój na 2 cm kawałki. Pomidorki przekrój na
pół. Kaszę, szparagi i pomidorki dodaj do cebuli. Wymieszaj i przypraw do
smaku. Przed podaniem posyp szczypiorkiem. Jedz i smakujJ
prosta, a jakże smaczna propozycja!
OdpowiedzUsuń